HDOS je članica međunarodnog društva EORNA.

HDOS je članica međunarodnog društva EORNA.
<p>Hrvatsko društvo operacijskih sestara /HDOS/</p>
<p>Croatian Operating Room Nurses Association /CORNA/</p>

Hrvatsko društvo operacijskih sestara /HDOS/

Croatian Operating Room Nurses Association /CORNA/

Principles in Operative Fracture Management for ORP / 17. – 20.10.2010

U hotelu Aristos, Zagreb održao se, po drugi put, AO tečaj za operacijske sestre.Tečaj je međunarodnog karaktera,a u organizaciji tvrtke Sanyko i traumatološke struke u Hrvatskoj: Bore Bakota,dr.med, Josip Knežević,dr med, Ivan Dobrić,dr med.

Tečaju je prisustvovalo 36 operacijskih sestara Hrvatske i regije. Tečaj je održan u obliku oralnih izlaganja, diskusija i praktičnih vježbi.

Operacijske sestre je predvodila Sari Cohen,Izral, a predstavnice iz Hrvatske su bile:
Brajdić Đurđica, OB Karlovac; Budiselić – Vidaić Ivanka, KBC Rijeka; Drame Sandra, KBC Rijeka; Đakulović Marina, Klinika za traumatologiju Zagreb; Komar Nataša KBC Split; Lukavski Nevenka, Klinika za traumatologiju Zagreb; Parenta Anđelka, KBC Split, Slabe Sandra KBC Zagreb.

Cilj tečaja je bio upoznati operacijske sestre traumatološkog smjera o novim metodama rada u struci, o novom instrumentariju, ali i ponoviti standardne principe rada. Nakon završenog tečaja dodijeljeni su certifikati o sudjelovanju na tečaju.

AO Tečaj je još jedan način educiranja operacijskih sestara, a ujedno poticaj da operacijske sestre trebaju kontinuiranu edukaciju za unapređenje struke i pružanja profesionalne usluge pacijentima.

Web stranica koju možete posjetiti i educirati se:www.aofoundation.org

Ivanka Budiselić – Vidaić